19 december 2022

Onze Podcast Cursus | Ook jij kan hem doen

Podcast Cursus

Waarom zou je een podcast cursus doen? Podcasten is hip en happening. En niet alleen voor BN-ers, schrijvers, journalisten en influencers. Ook bedrijven en organisaties zijn vol in de wereld van het podcasten gedoken. Zo bestaan er bijna geen grote corporates meer die NIET een eigen podast hebben.

Maar naast de bekende grote spelers zien we nu ook bij universiteiten, ziekenhuizen, havenbedrijven, advocatenbureaus, culturele instellingen, gemeentes, evenementbureaus en andere dienstverleners de marketing- en communicatiemanagers plaats nemen achter de mics. En met een goede reden! Een eigen podcast is DE manier om jezelf als thought leader te positioneren binnen jouw branche. Doe jij het niet? Dan is je concurrent je straks voor. Dus wacht niet te lang en ga aan de slag!

Maar hoe maak je nou eigenlijk een podcast? En hoe bereid je een podcast voor? Hoe bereid je je gasten voor? Hoe bepaal je je onderwerp? Hoe structureer ik een podcast? Hoe introduceer je je gast? Of laat je je gast zichzelf introduceren? En ga je met 1 gast aan tafel zitten of meerdere? En hoe begeleid je het gesprek dan? Hoe lang moet mijn podcast duren?

In de Podcast Cursus van De Amsterdamse Podcast Studio neem je zonder ervaring plaats bij ons in de studio en ga je aan het einde van de dag naar huis als een echte podcast host. We duiken samen met jou en je collega direct de studio in en gaan aan de slag met het maken van meerdere podcasts onder kundige begeleiding van onze vaste podcast trainer Peter van Drunen. Na deze cursus ben je in staat om namens jouw bedrijf of organisatie een sterke podcast te ontwikkelen en zelf als host hiervan op te treden. Dus twijfel niet langer. Ook voor jou ligt het maken van een sterke zakelijke podcast binnen handbereik.

Laurens Peek –

Founder van Podcast Studio Rotterdam, De Amsterdamse Podcast Studio en Trenchcoat Film

Direct contact

Palestrinastraat 1a, 1071 LC Amsterdam